sâmbătă, 13 februarie 2010

SPECTACOL CARITABIL"IUBIND DARUIESTI,DARUIND PRIMESTI" LA CENTRUL CULTURAL REDUTA PE 15 FEBRUARIE 2010 ORA 19!!
Braşovenii sînt invitaţi luni, 15 februarie, începînd cu ora 19.00, la un spectacol caritabil, „Iubind dăruieşti, dăruind primeşti", la Centrul Cultural Reduta. Acţiunea, organizată de fundaţia Projects Abroad şi Centrul Reduta, are scopul de a strînge fonduri pentru a-i ajuta pe bolnavii de la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Vulcan. În organizarea acţiunii s-a implicat şi Asociaţia Helping Hands, care are misiunea de a îmbunătăţii calitatea vieţii oamenilor cu probleme mintale, în principal a celor instituţionalizaţi. „Ne-am gîndit să organizăm un spectacol de caritate la care sînt invitaţi braşovenii sensibili la problemele acestor bolnavi, care au nevoie de alimente, produse de curăţenie şi de igienă personală. Spitalul din Vulcan beneficiază de fonduri reduse de la minister, care nu ajung pentru acoperirea tuturor nevoilor, şi, din această cauză, ne-am gîndit să dăm o mînă de ajutor şi să implicăm şi cetăţenii", a spus Alexandra Ichim, manager social la Fundaţia Projects Abroad.
Aceasta a precizat că intrarea va fi liberă pentru toţi cei interesaţi atît de un spectacol deosebit, cît şi de viaţa bolnavilor internaţi la Vulcan.
În schimb, aceştia sînt invitaţi să doneze atît cît pot pentru a îmbunătăţi viaţa pacienţilor. Spectacolul va include patru piese de teatru în limba engleză susţinute de membrii trupei Black Juice, trei momente de muzică uşoară interpretate de abosolvente ale Şcolii Populare de Artă Braşov şi trei coregrafii de dans pregătite de şcolile de salsa din Braşov. Banii strînşi vor fi donaţi Spitalului din Vulcan sub formă de alimente şi produse de igienă.
Spitalul adăposteşte 150 de pacienţi, bolnavi incurabili care primesc tratament, adăpost, hrană şi consiliere psihologică. Vîrsta celor internaţi, oameni suferind de diverse tulburări neuropsihice, este cuprinsă între 20 şi 75 de ani, aceştia fiind instituţionalizaţi permanent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu